«Μου κάνει εντύπωση η συμμετοχή της αντιπολίτευσης. δεν βλέπω κανέναν από το ΚΙΝΑΛ, θα πίστευε κανείς τι έχει αυτό προσυνεδριακές διαδικασίες», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά». Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι οι πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ρήση του Φρανγκλίνου Ρουσβελτ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «καμία χώρα στον κόσμο όσο πλούσια κι αν είναι δεν μπορεί να αντέξει τη σπατάλη του ανθρώπινου δυναμικού της».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «είναι εξαιρετικά σημαντικό το νομοσχέδιο και γιατί πιστεύω ότι αποτυπώνει με ξεκάθαρο τρόπο την πολιτική μας στα ζητήματα της εργασίας. παρά τις μεγάλες αντιξοότητες ότι η προσπάθεια μας πιάνει τόπο».

«Τον Φεβρουάριο του 2022 η ανεργία έπεσε από το 17,2 στο 12,8%.είναι η μεγαλύτερη και ταχύτατη αποκλιμάκωση σε όλη την ευρώπη. Παραπάνω από 200.000 νέες θέσεις εργασίας. Περάσαμε το ορόσημο των τεσσάρων εκατ. απασχολούμενων», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

«Εξακολουθούμε να έχουμε τη δεύτερη υψηλότερη ανεργία. Μας έχει ξεπεράσει η Ισπανία. Κάναμε μία μεγάλγη προσπάθεια να στηρίξουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά κατά την περίοδο της πανδημίας», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών το τελευταίο διάστημα έχει επιβαρυνθεί, είπε ακόμη και πρόσθεσε πως προσπαθούμε να λάβουμε μέτρα για την ελάφρυνση. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!