Για συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης του ρόλου του ιατρού σε όλα τα επίπεδα ενόψει της εφαρμογής του προγράμματος του θεσμού του προσωπικού γιατρού κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας.
Αφορμή αποτελεί η αιφνιδιαστική κατάργηση της συνταγογράφησης εμβολίων γρίπης η οποία σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο έρχεται μετά την προβληματική εφαρμογή του θεσμού του προσωπικού ιατρού και τον εξαναγκασμό για εγγραφή του πολίτη σε προσωπικό γιατρό που δεν γνωρίζει ή βρίσκεται σε απόσταση από τον τόπο κατοικίας του.
Όπως υπογραμμίζεται η ορθή τήρηση των προγραμμάτων εμβολιασμού ανάλογα με την ηλικία και μια σειρά άλλες παραμέτρους, αποτελούν θεμέλιο λίθο της προληπτικής ιατρικής ενώ θα διενεργούνται εμβόλια γρίπης χωρίς καμία αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του πολίτη, των αντενδείξεων ή και των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών.
Καταλήγοντας η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας εκφράζει την κάθετη αντίθεσή στον εξοστρακισμό του ιατρού από το κέντρο βάρους της δημόσιας υγείας τονίζοντας ότι κανένα φάρμακο ή εμβόλιο δε μπορεί να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!