Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Κόνιτσας κ. Νίκος Εξάρχου ΠΕΡΙ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎ ΕΤΟΥΣ 2024 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

  Είναι εκπληκτικό αγαπητοί συνδημότες πως ξεκίνησε η παραπληροφόρηση ότι δήθεν εξαιτίας της αντιπολίτευσης στο δήμο δεν έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός έτους 2024.
   Η μη ψήφιση του προϋπολογισμού βαραίνει την πλειοψηφία (παράταξη του νυν Δημάρχου κ.Παπασπυρου)γιατί μάλλον δεν γνώριζαν τη διαδικασία η παρανομούν ηθελημένα.
   ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟ.
1ο) Συνεδρίαση 5-12-2024
        Πιο γρήγορα από προηγούμενα έτη φέραμε προς ψήφιση το τεχνικό πρόγραμμα και τις κανονιστικές πράξεις.
         Η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε γιατί ΑΠΕΙΧΑΝ οι παρατάξεις Παπασπύρου-Σπανού.
 2ο):Συνεδρίαση 19-12-2024 με τα ίδια θέματα. Και ενώ περιμέναμε η τότε αντιπολίτευση να ψηφίσει το τεχνικό πρόγραμμα και τις κανονιστικές πράξεις καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα, το ίδιο θα έκανε και για τις κανονιστικές πράξεις γιατί είχαν υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα προβούν σε μείωση των τελών και απέβλεπαν να ψηφιστούν από την παράταξη μου για να δικαιολογούν τις προεκλογικές υποσχέσεις περί μείωσης των δημοτικών τελών. Βέβαια ο νόμος τους επέτρεπε να υποβάλλουν δικό τους τεχνικό πρόγραμμα και κανονιστικές πράξεις και θα μπορούσαν να τα περάσουν στο δημοτικό συμβούλιο αφού είχαν την πλειοψηφία. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ;
 3ο) Επικοινωνεί ο κύριος Παπασπύρου με τον κύριο Χήρα και ζητάει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ (κατάλαβε το λάθος του;)και πριν απαντήσουμε συγκαλεί συνεδρίαση με αίτηση δέκα μελών στις 29-12-2024 και προβαίνουν στην ψήφιση με τα δέκα μέλη. Παρότι οι αποφάσεις της συνεδρίασης ήταν παράνομες δεν προσφεύγουμε στην Αποκεντρωμένη γιατί θέλαμε να βοηθήσουμε την λειτουργία του Δήμου
   ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
     1ο)Σύγκλιση στις 4-1-2024 των μελών του Δ.Σ. για εκλογή προεδρείου και μελών δημοτικής επιτροπής. Ισοψηφούν τα εκλεγέντα μέλη της δημοτικής επιτροπής και της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου δεν προβαίνει σε κληρώσεις για την σειρά .ΓΙΑΤΙ;
    Ζητώ να κάνει ορθή επανάληψη της απόφασης. ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ
     2ο)Σύγκλιση της δημοτικής επιτροπής στις 9-2-2024 όπου προεδρεύει παρανόμως ο κύριος Καλτσουνης(απόντων των κ.Παπασπυρου-κ.Δημαρατου) που είχε ισοψηφήσει με τον κ.Κοτσιαφτη, στην όποια εκτός των θεμάτων ημερήσιας διάταξης οι παρευρισκόμενοι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας προβαίνουν (αν είναι δυνατόν) και σε κλήρωση των ισοψηφησάντων μελών της αντιπολίτευσης (αρμοδιότητα Δ. Σ).
    3ο)Συνεδρίαση Δ.Σ 16-2-2024 με θέμα “Έγκριση προϋπολογισμού εσόδων – εξοδων και Ο.Π.Δ ετους2024.” Ζητάμε αναβολή του θέματος γιατί δεν έχουν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες και μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου. Μάλιστα (είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά) ζητήσαμε να γίνουν ορθές επαναλήψεις αποφάσεων και διαδικασίες εκτάκτων συνεδριάσεων ώστε να ολοκληρωθεί η ψήφιση το γρηγορότερο.
   Η απάντηση του προέδρου ήταν: δεν πρόκειται να το ΚΑΝΩ και αν θέλετε να προβείτε σε ΠΡΟΣΦΥΓΗ στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ
   4ο)Η προσφυγή έγινε στις27-2-2024 έντεκα ημέρες μετά τις 16-2-2024 γιατί πιστεύαμε ότι ο πρόεδρος θα αλλάξει στάση.
Ενώ η προσφυγή δεν έχει ακόμη εξεταστεί ξαφνικά ο πρόεδρος συγκαλεί συνεδριάσεις του Δ.Σ για ακύρωση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί (το ίδιο και στη δημοτική επιτροπή) και ακολουθεί την διαδικασία που είχαμε προτείνει με νέες σύννομες αποφάσεις.
Μια εξ’ αυτών στις9-3-2024 σε συνεδρίαση του Δ.Σ προβαίνει σε κλήρωση των ισοψηφησάντων μελών κανονικών και αναπληρωματικών της δημοτικής επιτροπής ως προς την σειρά (δεν έγινε στη συνεδρίαση του Δ.Σ στις 4-1-2024)
     Με τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ στις 20-3-2024 με θέμα
 Ανάκληση της υπ’αριθμ19/2024 απόφασης του Δ.Σ και εκ νέου ψήφιση :
  “Έγκριση του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων και του Ο.Π.Δ έτους 2024 Δήμου Κόνιτσας” όπου η παράταξη μου ψήφισε θετικά.
      Αν όμως μας είχαν ακούσει η διαδικασία θα είχε ολοκληρωθεί πριν δύο μήνες.
    ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ για την παραπληροφόρηση η οποία ξεκίνησε από τον πρόεδρο του Δ.Σ γιατί ο κύριος Παπασπύρου δεν ασχολείται.
      Αντί να ζητήσει συγνώμη για τα λάθη του επί των διαδικασιών και ενώ έχουν και την πλειοψηφία στο Δ.Σ προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
       Εμείς αγαπητοί συνδημότες παρότι έχουμε δεκάδες αναφορές στην εισαγγελία και στην αποκεντρωμένη Διοίκηση πολλές εκ των οποίων από μέλη της νυν δημοτικής αρχής δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τις μεθόδους τους.
        Θα στηρίξουμε τις διαδικασίες όπως πρέπει με οποιοδήποτε κόστος και αφήνουμε αυτούς που παραπληροφορούν στον εαυτό τους, γιατί η αξία τους φθάνει μέχρι εκεί.
         Εμείς δεν εκδώσαμε ανακοίνωση για τα λάθη τους.
   Φανταστείτε αν κατά τη διάρκεια της θητείας μας συνέβαινε αυτό στον προϋπολογισμό τι θα ακούγαμε…

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!