«Για ποιόν λόγο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη; Τίνος το πολιτικό παιχνίδι παίζει;» αναρωτιέται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την χθεσινή ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια ο οποίος επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποφυλάκιση του σκηνοθέτη-ηθοποιού, Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Αλέξης Κούγας λέγοντας πως στελέχη του «παραβαίνουν τον όρκο τους με ταπεινού επιπέδου δηλώσεις και ανακοινώσεις» πρόσθεσε πως σχετικά με την απόφαση της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη, αυτή βασίζεται σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η αξιωματική αντιπολίτευση ωστόσο, απαντά στο δικηγόρο υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένα νόμο που ισχύει από το 2010.

«Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Κούγιας το άρθρο 497 παρ. 8 του ΚΠΔ ισχύει σήμερα ακριβώς όπως ίσχυε από το 2010, πριν δηλαδή από την μεταρρύθμιση του 2019» σημειώνει αρχικά το κόμμα της Κουμουνδούρου και συνεχίζει θέτοντας ένα ερώτημα: «Μετά την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε, ότι ο κ. Λιγνάδης είναι δήθεν θύμα πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ και την καταδίκη για 2 βιασμούς ανηλίκων, το ερώτημα που γεννάται είναι για ποιόν λόγο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη; Τίνος το πολιτικό παιχνίδι παίζει;» αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, μετά από πέντε μήνες και τριάντα συνεδριάσεις, επέβαλε την ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά συγχώνευση στον Δημήτρη Λιγνάδη, κρίνοντάς τον ένοχο για δύο βιασμούς ανηλίκων και χωρίς να δίνει ελαφρυντικά. Το Δικαστήριο, λίγο αργότερα, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν δύο ένορκοι και η εκ δεξιών σύνεδρος) να δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του με αποτέλεσμα ο Δ. Λιγνάδης να βρεθεί εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!