«Οι τουρίστες που βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό, δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση προς αυτούς να φοράνε τη μάσκα τους και να είναι σε αυτοπεριορισμό μέχρι να φύγουν για τη χώρα τους» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης.

Όπως ενημέρωσε, εξηγώντας τους λόγους που ο ΕΟΔΥ αποφάσισε την εβδομαδιαία επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας «Είναι σταθερές οι νοσηλείες και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ, ανεξάρτητα από την αύξηση των κρουσμάτων. Σχεδόν όλα τα κράτη της Ε.Ε, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία,έχουν προχωρήσει σε εβδομαδιαία έκθεση».

Στους λόγους που οδήγησαν τον ΕΟΔΥ να σταματήσει την επίσημη καθημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων και θα ανακοινώνονται άπαξ στο τέλος της εβδομάδας, αναφέρθηκε ο κ. Ζαούτης.

Στο κατά πόσο με αυτή την απόφαση του ΕΟΔΥ ενισχύονται οι αιτιάσεις κάποιων ότι “όλα γίνονται για τον τουρισμό”, απάντησε πως «ακολουθούμε τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. Εστίασε ο κ. Ζαούτης στην άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας, που ισχύει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και επισήμανε πως «είμαστε από τα κράτη που καθυστερήσαμε την άρση των μέτρων” και σημείωσε πως “εξακολουθεί να ισχύει η σύσταση για χρήση της μάσκας στους ευάλωτους πολίτες σε χώρους με συνωστισμό».

«Τα κρούσματα, όταν έχουμε φτάσει στο επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού με τους εμβολιασμούς, δεν είναι ο σημαντικότερος δείκτης. Οι σημαντικότεροι δείκτες είναι οι σκληροί δείκτες που πιέζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας νοσηλείες και θνησιμότητα».

Όπως ενημέρωσε στον ΕΟΔΥ “Θεωρούμε πως έχουμε φτάσει στην κορύφωση των κρουσμάτων. Με επιφύλαξη αναμένουμε πως δεν θα βιώσουμε μεγάλη αύξηση εισαγωγών στις ΜΕΘ”, ενώ επιφυλάχθηκε να εκφράσει εκτίμηση για το φθινόπωρο.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!