Ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού τον προϋπολογισμό του έτους 2024, κατά την ειδική χθεσινή συνεδρίαση.

 

Ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος στα 24 εκ. ευρώ, με στόχο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της καθημερινότητας, του προγραμματισμού έργων που θα βελτιώσουν τις υποδομές του Δήμου, αλλά και της αναπτυξιακής προοπτικής που έχει σχεδιάσει η Δημοτική Αρχή.

 

Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης αφού στάθηκε στη σημασία της ψήφισης του προϋπολογισμού, υπογράμμισε δύο σημαντικά προβλήματα που έρχονται απο την προηγούμενη δημοτική αρχή και τα οποία έχουν επηρεάσει την κατάρτιση του φετινού προϋπολογισμού. Πρόκειται για την οφειλή του Δήμου προς τη ΔΕΗ που ανέρχεται στα 4,5 εκ. ευρώ, αλλά και μια δεύτερη οφειλή του Δήμου, της τάξης των 600.000€ προς τον ΦΟΔΣΑ.

 

Είναι πολύ μεγάλο ζήτημα το χρέος στη ΔΕΗ. Προσπαθήσαμε και πετύχαμε να κάνουμε μια ρύθμιση. Προτείναμε αρχικά στη ΔΕΗ να δώσουμε το 10% ως προκαταβολή και να μας δοθεί η δυνατότητα για 120 μηνιαίες δόσεις, ωστόσο η ΔΕΗ αντιπρότεινε αυτό που έχει θέσει σαν όρο για όλους τους Δήμους, δηλαδή 10% προκαταβολή και 48 μηνιαίες δόσεις. Αναγκαστικά το δεχθήκαμε για να εγγράψουμε τα ποσά αυτά στον προϋπολογισμό και να μπορέσουμε να έχουμε έναν προϋπολογισμό για να κινηθούμε όλη τη χρονιά. Ελπίζουμε να πετύχουμε το αμέσως επόμενο διάστημα μια ακόμη πιο φιλική ρύθμιση. Θα το παλέψουμε και πιστεύουμε οτι θα το πετύχουμε” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ζυγούρης. Επεσήμανε δε, ωστόσο, πως για την ώρα δεν υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης για το άλλο μεγάλο χρέος του Δήμου, προς τον ΦΟΔΣΑ.

 

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, προσπαθήσαμε να καταρτίσουμε έναν προϋπολογισμό με τον οποίο θα μπορούμε να λειτουργήσουμε ως Δήμος και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των συμπολιτών μας, υλοποιώντας παράλληλα και την πολιτική μας για τον Δήμο Ζηρού. Θα μπορούσαμε να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη για να αντιμετωπίσουμε αυτό το βάρος που μας έρχεται απο την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά δεν το κάνουμε. Αφήνουμε σταθερά τα δημοτικά τέλη και μάλιστα, εφόσον όλα κυλήσουν όπως τα σχεδιάζουμε εξετάζουμε και μειώσεις τα επόμενα χρόνια, γιατί δε νοείται να πληρώσουν οι συμπολίτες μας τα λάθη άλλων” υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ζηρού.

 

 

Να σημειωθεί, τέλος, οτι διαθέσιμο λινκ για την παρακολούθηση της συνεδρίαση υπάρχει εδώ:

 

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!