Ο Αντόνιο Παντσέρι παραδέχθηκε μέρος των ευθυνών του ενώπιον των Βέλγων δικαστικών και φέρεται να ομολόγησε ότι υπήρχε μια συμφωνία με στόχο την αποφυγή αποφάσεων που θα μπορούσαν να μην εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της La Repubblica. «Σε αντάλλαγμα, λαμβάναμε 50.000 ευρώ», δήλωσε ο Παντσέρι, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

Παράλληλα ο Παντσέρι «δήλωσε πρόθυμος να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους δικαστικούς» και φέρεται να αναφέρθηκε στον Ιταλό κεντροαριστερό ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο, «ο οποίος φέρεται να πήρε την θέση του σε θέσεις- κλειδί για τα συμφέροντα του Κατάρ και του Μαρόκου στο Ευρωκοινοβούλιο», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης.

H La Repubblica προσθέτει ότι «φέρεται να αναφέρθηκε και στον Βέλγο σοσιαλιστή βουλευτή Μαρκ Ταραμπελά, λέγοντας ότι «μετέβη στο Κατάρ», και στην σοσιαλδημοκράτη Μαρία Αρένα, η οποία «πήγε μια φορά στο Κατάρ και έλαβε ένα δώρο».

Παράλληλα, η ιταλική εφημερίδα γράφει ότι «επιβεβαιώνεται και ο κεντρικός ρόλος του Αμπντελραχίμ Ατμούν, του Μαροκινού πρέσβη στην Πολωνία, ο οποίος φέρεται να ήταν ενδιάμεσος τον μαροκινών μυστικών υπηρεσιών με τους Ιταλούς που εμπλέκονται στην όλη υπόθεση. Ο Παντσέρι, σύμφωνα με το άρθρο, δήλωσε ότι «η συμφωνία χρηματισμού έγινε το 2019» και πως, όταν ήταν ευρωβουλευτής, δεν χρηματίσθηκε.

«Το ποσό που βρέθηκε σπίτι μου δεν ήταν στην διάθεση άλλων ανθρώπων», είπε στους ανακριτές, σύμφωνα με την La Repubblica.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, η πρώτη έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του έγινε στις 26 Απριλίου 2022. «Βρήκαν 700.000 ευρώ σε θυρίδα ασφαλείας και κάτω από το κρεβάτι, μέσα σε επτά πακέτα. Γέμισαν το σπίτι με κοριούς και συνέχισαν την έρευνα», αποκαλύπτει η La Repubblica.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!