Το βιβλίο του Δημήτρη Ι. Κωνσταντινίδη «Επιχείρηση “Πάνθηρας” – Οι Γερμανοί εισβάλουν και πυρπολούν την Πίνδο» παρουσιάστηκε σε εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων (Ι.Λ.Ε.Τ.) με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και τους Δήμους Ιωαννιτών, Βορείων Τζουμέρκων και Κεντρικών Τζουμέρκων, την Κυριακή 14 Απριλίου, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο « Δημ. Χατζής».

Το βιβλίο περιλαμβάνει περιγραφή και ανάλυση της εκκαθαριστικής επιχείρησης των Γερμανών κατακτητών, με την κωδική ονομασία «Πάνθηρας» και των επικουρικών του επιχειρήσεων, σε συνολικά 63 χωριά της Πίνδου τον Οκτώβριο του 1943. Στο βιβλίο, που βρίσκεται στην 3η του έκδοση, παρατίθενται τα πρωτότυπα γερμανικά στρατιωτικά έγγραφα που σχετίζονται με τις πτυχές των επιχειρήσεων αυτών.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων απηύθυνε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα Παιδείας & Πολιτισμού Ελισάβετ Μπούτσορα, η οποία συνεχάρη το συγγραφέα για το βιβλίο του, καθώς και τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.

Ομιλητές ήταν ο πρώην καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αθανάσιος Γκότοβος, ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου και ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

Ακολούθησε ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από την Ομάδα Τέχνης «βορείως».

 

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!