Το Photometria Photography Center γιορτάζει το Μήνα Γαλλοφωνίας σε συνεργασία με τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Ιωαννίνων, προβάλλοντας δύο ταινίες στις 10 & 31 Μαρτίου!
Η αρχή γίνεται με την ταινία “Arthur Rambo”, του Λοράν Καντέ (Γαλλία, 2021) με ελληνικούς υπότιτλους.

Πότε: 10 Μαρτίου, στις 20:00
Είσοδος: Ελεύθερη
Διάρκεια ταινίας: 87’
Διεύθυνση: 21ης Φεβρουαρίου 184, Ιωάννινα

Arthur Rambo
Σκηνοθέτης: Laurent Cantet 2021
Ηθοποιοί: Rabah Naït Oufella, Antoine Reinartz, Sofian Khammes

Η όγδοη μεγάλου μήκους του βραβευμένου με τον Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη, μιλά για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν στη ζωή μας τα online κοινωνικά δίκτυα.
Ο ήρωας του «Arthur Rambo» είναι ο Καρίμ Ντ., ένας νεαρός συγγραφέας από τη Βόρεια Αφρική που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει χτίσει ήδη το όνομά του στη Γαλλία κι έχει γίνει αγαπημένος των media χάρη στο εμπνευσμένο και δυναμικό του γράψιμο. Μέχρι την στιγμή που κάποιος θα ξεθάψει στο twitter, ένα λογαριασμό με το ψευδώνυμο Arthur Rambo, γεμάτο μηνύματα μίσους και θα ανακαλύψει πως ο συγγραφέας τους δεν είναι άλλος από τον Καρίμ Ντ.
Ιστορίες σαν αυτή του Καριμ Ντ. επαναλαμβάνονται με σταθερούς ρυθμούς στην εποχή μας.
O νεαρός Ραμπά Ναΐτ Ουφελά κρατά τον ρόλο του Καριμ Ντ., σε ένα φιλμ που είμαστε σίγουροι ότι θα κοιτάζει πέρα από την επιφάνεια της ιστορίας, στην κουλτούρα και τις συμπεριφορές που δημιουργεί το διαδίκτυο και τα μέσα δικτύωσης στους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!