Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία, με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει στη δεύτερη θέση, στην εκτίμηση ψήφου για τις προσεχείς ευρωεκλογές, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 32,3% από το 31,4% που είχε στην προηγούμενη μέτρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15,4% από 15,1% και το ΠΑΣΟΚ στο 12% εφόσον έπεσε μία μονάδα. Στην τέταρτη θέση είναι το ΚΚΕ με 9,8%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 8,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, η Νίκη με 3,6% και η Νέα Αριστερά με 3,1%.

 

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής: Η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με 26,8%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,8%, το ΠΑΣΟΚ με 9,9%. Το ΚΚΕ στην τέταρτη θέση κατέγραψε 8,1%, η Ελληνική Λύση 6,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, η Νίκη 3%, η Νέα Αριστερά 2,5% και το ΜέΡΑ25 1,4%.

Ως σημαντικότερο πρόβλημα των πολιτών, καταγράφεται, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η ακρίβεια σε ποσοστό 33%, και ακολουθούν η οικονομία με 27%, η κρίση θεσμών με 7%, η εγκληματικότητα με 6% και η ανεργία με 5%.

Στην ερώτηση εάν “η χώρα μας αυτή την περίοδο κινείται προς την σωστή ή προς την λάθος κατεύθυνση“, το 64% απάντησε πως κινείται προς την λάθος κατεύθυνση, και το 31% προς την σωστή.

Στην ερώτηση “μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ποια/ος νομίζετε ότι είναι καταλληλότερη/ος για πρωθυπουργός της χώρας”, το 35% απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 9% ο Στέφανος Κασσελάκης, το 5% ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Νίκος Ανδρουλάκης, το 4% ο Δημήτρης Κουτσούμπας, το 2% η Ζωή Κωνσταντοπούλου, το 1% ο Δημήτρης Νατσιός και το 33% “κανένας”.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!