Στον ισχυρισμό ότι «δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό» προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, με φόντο την πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εμβολιασμό των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού.

«Τα νοσοκομεία αποτελούν εν δυνάμει εστίες διασποράς του ιού ενώ οι άλλοι χώροι του δημοσίου τομέα δεν συμβάλουν σε αυτό το μέγεθος στη διασπορά του ιού. Δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό άρα επιβάλλεται να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους» σημείωσε ο Άκης Σκέρτσος μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά στον εμβολιασμό στα σώματα ασφαλείας και για άλλον έναν λόγο, λέγοντας ότι τα κενά των αναστολών δεν μπορούν να αναπληρωθούν.

«Η υποχρεωτικότητα εφαρμόζεται πολύ δύσκολα ειδικά σε συγκεκριμένες ομάδες που έχουν να κάνουν με τον σκληρό πυρήνα του κράτους. Τόσο οι ένστολοι των σωμάτων ασφαλείας όσο και των ενόπλων δυνάμεων λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση. Αν ένα ποσοστό αυτών τεθεί σε αναστολή δεν αναπληρώνεται εύκολα» δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!