Η αλβανική αστυνομία έκανε ευρεία χρήση χημικών και αντλιών νερού εναντίον διαδηλωτών που επιτέθηκαν στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος. Την επίθεση πραγματοποίησαν υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, τον οποίο εκδίωξε το κόμμα πριν από ένα χρόνο λόγω κατηγοριών για διαφθορά.

Οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει την είσοδο του Σαλί Μπερίσα στο έδαφός τους, λόγω των κατηγοριών για διαφθορά. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει κάνει κάτι παράνομο και έχει ξεκινήσει αγώνα ενάντια στον νέο πρόεδρο του κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα. Ο Μπερίσα τον Δεκέμβριο κάλεσε συνέδριο του κόμματος, στο οποίο αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος.

Οι οπαδοί του, χρησιμοποιώντας σφυριά, προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες ασφαλείας των γραφείων του κόμματος και προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο ανεβαίνοντας με σκάλες στον δεύτερο όροφο του κτιρίου. Τα μέλη του κόμματος που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο προσπαθούσαν να αποτρέψουν τους εισβολείς χρησιμοποιώντας τους πυροσβεστήρες.

Η κρίση στο Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας έχει προκαλέσει γενικότερη ανησυχία, ενώ ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και η πρεσβεία των ΗΠΑ, με τον πρέσβη Γιούρι Κιμ να δηλώνει ότι «Όσοι προκαλούν βία ή παραβιάζουν τον νόμο, θα πρέπει να λογοδοτήσουν».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!