Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέθεσαν 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και ο Μάριος Κάτσης, σχετικά με τα μειωμένα ποσά της Βασικής Ενίσχυσης που καταβλήθηκαν πρόσφατα στους δικαιούχους. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η φετινή πληρωμή είναι μειωμένη κατά 63 εκ ευρώ, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, και αυτή η μείωση δεν αφορά στις κατηγορίες που αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και στις διευκρινίσεις που έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για παραγωγούς οι οποίοι θα πληρωθούν κατά την εκκαθάριση και ακόμα εξετάζονται οι φάκελοί τους ή υπάρχουν εκκρεμότητες στην εκκαθάριση φόρου εισοδήματος. Αφορά παραγωγούς που κατά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους δεν άλλαξε τίποτα ως προς τα στοιχεία τους σε σχέση με πέρυσι.

Σε μια περίοδο όπως η σημερινή, όπου ο αγροτικός κόσμος βιώνει μια πρωτοφανή αύξηση στο κόστος παραγωγής, η Βασική Ενίσχυση αποτελεί μια σημαντική βοήθεια, με την οποία μπορεί να καλυφθεί μέρος από τις κύριες ανάγκες των δικαιούχων παραγωγών. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν εξηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό και την κυβέρνηση, για τον λόγο αυτής της μείωσης, που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των γεωργών και των κτηνοτρόφων. 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!