Ένα ζευγάρι Άγγλων κι ένας Ρουμάνος, για τους οποίους δεν έχει ακουστεί κάτι, επέβαιναν στο τρένο σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλης Νεθερίδης, ένας από τους επιβάτες που επέζησε από τη μετωπική σύγκρουση με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Ο 20χρονος Βασίλης μιλώντας στο MEGA αποκάλυψε ότι είδε ένα ζευγάρι Άγγλων στο κυλικείο, λίγα λεπτά πριν την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

«Ήταν ένα ζευγάρι Άγγλων, οι οποίοι μάλλον δεν βρέθηκαν ή δεν ταυτοποιήθηκαν, δεν γνωρίζω. Απλά θεώρησα πως θα ήταν καλό να ενημερώσω. Ήταν ένα ζευγάρι 40-50 ετών. Και δεν έχει ακουστεί κάτι για αυτούς τους ανθρώπους» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Απαντώντας σε ερώτημα αν μπορεί να βγήκαν από το κυλικείο την ώρα που έβγαινε και εκείνος, σημείωσε ότι «εγώ όταν βγήκα από το κυλικείο περπάτησα πέντε δευτερόλεπτα και έγινε το μπαμ. Δεν πρόλαβε κάποιος άλλος να βγει».
Ο Βασίλης είπε επίσης ότι ήταν και ένας Ρουμάνος, ο οποίος καθόταν δίπλα του και για τον οποίο επίσης δεν έχει ακουστεί κάτι.

«Μπήκαμε από την Αθηνά στις 19.20 και κάτσαμε στο κυλικείο κατευθείαν, θέλαμε καφέ και να φάμε κάτι. Επιστρέφαμε από το πατρινό καρναβάλι. Περάσαμε τη Λάρισα, καθυστερήσαμε στο Παλαιοφάρσαλο.

Σε κάποια φάση ένιωσα ότι θα ήταν καλύτερο να κάτσουμε πιο πίσω σε κάποια καλύτερη θέση, “μήπως να πάω να κοιτάξω πίσω αν υπάρχει θέση να κάτσουμε” είπα στην Κλαούντια (σ.σ. σύντροφό του που πέθανε στο τρένο) και μου λέει “πήγαινε τώρα”. Παραξενεύτηκα που μου μίλησε έτσι και πήγα χωρίς δεύτερη σκέψη».

«Μετά από πέντε βήματα, μπήκα στο τρίτο βαγόνι, άκουσα ένα τεράστιο μπαμ και μετά λιποθύμησα. Έχω κάποια χτυπήματα, σύρθηκα σε όλο το βαγόνι. Ξύπνησα μετά από 10 λεπτά από τον καπνό που με έπνιγε. Άρχιζαν άτομα να φωνάζουν “καιγόμαστε ζωντανοί, δεν θέλουμε να πεθάνουμε”, δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί, ήμουν σοκαρισμένος.

Είχα αποδεχτεί ότι θα καώ και εκείνη την στιγμή από πάνω μου είχα ένα παράθυρο. Βγήκα, και αυτό που αντίκρισα δεν μπορώ να το εξηγήσω καν. Ήταν απλά τραγωδία, άρρωστη ταινία».

Για τον ίδιο, αυτό που τον στοιχειώνει είναι ότι σώθηκε, όπως λέει, εξαιτίας της συντρόφου του.

«Αυτό δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτήν την στιγμή. Όταν την έψαχνα, δεν μπορούσα να βρω ούτε καν το κυλικείο».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!