Μείζονα ζητήματα που αφορούν χιλιάδες επιχειρήσεις του νομού Ιωαννίνων, έθεσε η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, μετά από πέντε περίπου μήνες.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο», Γρηγόρης Γκίκας, στην αρχική του τοποθέτηση εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση να μη συνεδριάζει δια ζώσης η Διοικούσα Επιτροπή, χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανές στα χρονικά του θεσμού να συζητείται και να εγκρίνεται ο ισολογισμός σε συνεδρίαση διά περιφοράς».

Στη συνέχεια ο κ. Γκίκας ζήτησε από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, για δυο ζητήματα που είναι μείζονος σημασίας.

Ο λόγος για το λουκέτο στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Πέραμα και για την απομείωση του αριθμού των εισακτέων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

«Πρόκειται για δυο σοβαρότατα ζητήματα που απειλούν την τοπική οικονομία και θα έπρεπε το Επιμελητήριο να έχει αναλάβει εδώ και πολύ καιρό, σχετικές πρωτοβουλίες. Παρότι και τα δύο θέματα τα είχα θέσει πριν πολύ καιρό, ούτε με το ζήτημα του στρατοπέδου ασχοληθήκατε, ούτε πολύ περισσότερο με το θέμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Θα έπρεπε το λιγότερο, να αναλάβετε πρωτοβουλίες για να συναντηθούμε με τις Πρυτανικές Αρχές και το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου ώστε να δούμε πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση αυτή», είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο».

Ακόμη, στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου έγινε συζήτηση και για το θέμα των οφειλών που δημιούργησε το BIC Ηπείρου, ενώ ο κ. Γκίκας, εξαπέλυσε βολές κατά του προέδρου του Επιμελητηρίου και για την εξαιρετικά μικρή συμμετοχή μελών του στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας με τον επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο», να τονίζει, πως το γεγονός της απουσίας των μελών του Επιμελητηρίου από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καταδεικνύει την απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει ο φορέας με ευθύνη της διοίκησής του.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!