Δήλωση Νάκου Θανάση, βουλευτή με το ΚΚΕ, στο Ν. Ιωαννίνων για τις εκλογές στις 25 Ιούνη

Μπροστά μας έχουμε μία ακόμη μεγάλη μάχη, αλλά οι κομμουνιστές, όσοι συμπορεύονται μαζί μας, είμαστε μαθημένοι και με ακόμη περισσότερη αισιοδοξία και μαχητικότητα θα δώσουμε και αυτή τη μάχη των εκλογών της 25ης Ιούνη για να βγει ακόμη πιο δυνατός ο λαός. Ακόμη περισσότεροι, νέοι, εργαζόμενοι που εμπιστεύονται το ΚΚΕ, να κάνουν το βήμα και στις 25 Ιούνη να ψηφίσουν ΚΚΕ, να συμβάλλουν να κρατήσουμε την έδρα του κομμουνιστή βουλευτή στα Γιάννενα για να δίνουμε από καλύτερες θέσεις τη μάχη καθημερινά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης.

Άλλωστε οι οικοδόμοι, γνωρίζουν καλά, ότι τίποτα δεν τους δόθηκε στο χέρι, χωρίς αγώνα. Η μεγάλη νίκη με την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις 38%, ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, κόντρα σε «θεούς» και «δαίμονες», σε μεγαλοεργολάβους και εργοδότες, με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων. Ξέρουν καλά, πως και σε αυτό τον αγώνα, αλλά και καθημερινά ενάντια στην εντατικοποίηση, στην εγκληματική έλλειψη μέτρων προστασίας, που οδηγεί ακόμα και σε θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, είχαν στο πλευρό του, μπροστάρηδες τους κομμουνιστές.

Πριν από τις εκλογές, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μοίραζαν υποσχέσεις. Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, λένε ότι θέλουν την ψήφο του ελληνικού λαού για να ασκήσουν αντιπολίτευση στην ΝΔ. Ωστόσο, στην πρόσφατη εαρινή σύνοδο, φάνηκε το τι μας περιμένει, αποκαλύφθηκε σε τι είναι όλοι τους δεσμευμένοι, αφού όλοι αυτοί έχουν «ευαγγέλιο» τους τις κατευθύνσεις της ΕΕ!

Έτσι, σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν οι τριετίες θα παραμείνουν παγωμένες τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2026. Κι αυτό γιατί η πρόβλεψη του Προγράμματος Σταθερότητας που κατατέθηκε στην Κομισιόν είναι ακόμα χειρότερη και από τις όποιες εξαγγελίες της κυβέρνησης. Έτσι το ξεπάγωμα των τριετιών στους κατώτατους μισθούς του ιδιωτικού τομέα σπρώχνεται κατευθείαν στο… 2027! Όλα αυτά μαζί με την αύξηση της φοροληστείας και την επαναφορά των «ματωμένων» για το λαό, πρωτογενών πλεονασμάτων!

Γι αυτό και καλούμε όλους τους οικοδόμους, όσους έκαναν το βήμα και στήριξαν ΚΚΕ, αλλά και όσους ταλαντεύτηκαν, και δεν το έκανα, τώρα αποφασίστηκα να φτάσουν με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μέχρι την κάλπη. Να κάνουν δική τους υπόθεση την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στα Γιάννενα! Για να έχουμε ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ για τα δύσκολα της «επόμενης μέρας»! Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να είναι και θα είναι γνήσια εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, ο μόνος πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης και του κεφαλαίου!

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!