Θεσπρωτία: Πάνω από 400 πολίτες στις δράσεις για τον καρκίνο του μαστού – Στα ροζ τα τρία Δημαρχεία

Περισσότεροι από 400 πολίτες συμμετείχαν στην εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στην Ηγουμενίτσα. Τα τρία Δημαρχεία της Θεσπρωτίας φωταγωγήθηκαν ροζ, στέλνοντας κοινό μήνυμα πρόληψης.

Θεσπρωτία: Πάνω από 400 πολίτες στις δράσεις για τον καρκίνο του μαστού – Στα ροζ τα τρία Δημαρχεία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 400 πολιτών στην κεντρική εκδήλωση της Ηγουμενίτσας και τη συμβολική φωταγώγηση των τριών Δημαρχείων της Θεσπρωτίας ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού τον Οκτώβριο. Το Παράρτημα Ηγουμενίτσας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας εκφράζει την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας, τονίζοντας ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση αποτελούν προτεραιότητα ολόκληρο τον χρόνο.

Ιδιαίτερα θετικό είναι το αποτύπωμα των πρωτοβουλιών που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσπρωτία κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, του μήνα που είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού.

Το νεοσύστατο Παράρτημα Ηγουμενίτσας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, σε ανακοίνωσή του, ευχαριστεί τους πολίτες και τους φορείς που συμμετείχαν στις δράσεις, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας για την προαγωγή της πρόληψης.

Περισσότεροι από 400 πολίτες στην εκδήλωση της Ηγουμενίτσας

Ξεχωριστή θέση στις φετινές πρωτοβουλίες είχε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2026 στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, περισσότεροι από 400 πολίτες έδωσαν το «παρών», στέλνοντας μήνυμα συμμετοχής, αλληλεγγύης και ελπίδας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η μεγάλη συμμετοχή ανέδειξε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για την ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Ηγουμενίτσα, Σούλι και Φιλιάτες έστειλαν κοινό μήνυμα

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από το Παράρτημα Ηγουμενίτσας στις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι τρεις Δήμοι της Θεσπρωτίας.

Οι Δήμοι Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών συμμετείχαν στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με χαρακτηριστικότερη τη συμβολική φωταγώγηση των Δημαρχείων τους με ροζ χρώμα.

Η πρωτοβουλία έστειλε ένα κοινό μήνυμα σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία:

«Τρεις Δήμοι, τρία Δημαρχεία, ένα κοινό μήνυμα: Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού μάς αφορά όλους».

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία επισημαίνει ότι η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους φορείς υγείας και την κοινωνία των πολιτών αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ενίσχυση της ενημέρωσης και της πρόληψης.

«Ο Οκτώβριος ολοκληρώθηκε. Η πρόληψη συνεχίζεται!»

Με την ολοκλήρωση των δράσεων, το Παράρτημα Ηγουμενίτσας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συμμετείχαν, συνεργάστηκαν και στήριξαν τις πρωτοβουλίες του μήνα.

Παράλληλα, συγχαίρει τους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας για τη συμβολή τους στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Το μήνυμα της ανακοίνωσης είναι ότι η ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση δεν περιορίζονται στις δράσεις ενός μόνο μήνα.

«Ο Οκτώβριος μπορεί να ολοκληρώθηκε, όμως ο αγώνας για την ενημέρωση, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση δεν περιορίζεται σε έναν μήνα. Γιατί η πρόληψη δεν έχει ημερομηνία λήξης», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Την ανακοίνωση υπογράφει, εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Ηγουμενίτσας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο πρόεδρος Δημήτρης Κ. Γκόλιας.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google