Δήλωση Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα –  Τα Γιάννενα υποδέχτηκαν με θέρμη και με μια λαμπρή τελετή την Ολυμπιακή Φλόγα, στο πλαίσιο της Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «PARIS 2O24».
Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε με την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λεωφόρο Δωδώνης και κατέληξε στην πλατεία Μαβίλη, όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής.
Τη φλόγα μετέφεραν εκ μέρους του δήμου Ιωαννιτών οι λαμπαδηδρόμοι Παντελής Κίτσιος, Παναγιώτα Μανοπούλου, Χρήστος Τσιούρης και Δημήτρης Χρόνης, ενώ το βωμό άναψε ο Νέστορας Κολιός.
Στη συνέχεια με τη Φλόγα αναμμένη με φόντο τη λίμνη Παμβώτιδα, ακολούθησαν οι ομιλίες εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, της Ολυμπιακής Επιτροπής της Γαλλικής Δημοκρατίας, και της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και χορευτικά δρώμενα.
Ως δήμαρχος Ιωαννίνων, καλωσόρισα τους επισήμους και τόνισα μεταξύ άλλων: « Η φλόγα αυτή αποτελεί το σύμβολο του Ολυμπισμού, μιας ιδέας που γεννήθηκε στην Ελλάδα και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, μιας ιδέας που ενώνει την ανθρωπότητα σε μια γιορτή του αθλητισμού, της ειρήνης και της αλληλεγγύης. Η φλόγα που υποδεχόμαστε σήμερα είναι σύμβολο ελπίδας και φωτός, μια φωτιά που αναβοσβήνει για να μας υπενθυμίζει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και την αντοχή που μπορούμε να επιδείξουμε ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αντιπροσωπεύουν πολλά περισσότερα από ένα σύνολο αθλητικών εκδηλώσεων. Είναι ένα γεγονός που ενώνει ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες, φυλές και εθνικότητες, προάγοντας την κατανόηση και τον σεβασμό προς τον άλλον. Μέσω της αθλητικής ανταγωνιστικότητας, μπορούμε να ενισχύσουμε –την ειρήνη και τη συνεργασία. Καθώς η φλόγα αυτή περνάει από τον τόπο μας, ας δεσμευτούμε να τη διατηρήσουμε ζωντανή στις καρδιές μας. Τα Γιάννενα έχουν γεννήσει Ολυμπιονίκες και είμαστε πολύ τυχεροί που αθλητές – συμπολίτες μας έχουν δοξάσει τα χρώματα της πατρίδας μας, αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας τους, των Ιωαννίνων. Ας αναλάβουμε λοιπόν να ενθαρρύνουμε την αθλητική δραστηριότητα, την πνευματικότητα και την αλληλεγγύη στην κοινότητά μας. Ας συνεχίσουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για έναν κόσμο πιο ειρηνικό, πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο. Σας καλώ όλοι μαζί να ανάψουμε το φως της ελπίδας και της αλληλεγγύης και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!