Την εβδομάδα 26-30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 3η διακρατική δια ζώσης συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus με τίτλο “Discover and care about your natural Surroundings” No 2020-1-ES01-KA229-081832_2. Η συνάντηση έγινε στο Burgas της Βουλγαρίας. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν πέντε μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί. Σκοπός της κινητικότητας αυτής ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν Εθνικούς Δρυμούς της περιοχής και να διαμορφώσουν μια λίστα με κανόνες καλής συμπεριφοράς, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην βιωσιμότητα και την αειφορία του περιβάλλοντος.

Η αποστολή μας ξεκίνησε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, διανυκτερεύσαμε στη Σόφια, όπου πήραμε μια μικρή γεύση από την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας και στη συνέχεια φτάσαμε οδικώς στο Burgas. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας γνωρίσαμε την πόλη του Burgas. Επισκεφτήκαμε το Nessebar – πόλη που έχει κηρυχθεί από την UNESCO πόλη παγκόσμιας κληρονομιάς. Ξεναγηθήκαμε σε αρχαιολογικό μουσείο, επισκεφθήκαμε το Nature Conservation Center Poda, όπου ενημερωθήκαμε από επιστήμονες για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχή και παρατηρήσαμε πουλιά στον υδροβιότοπο. Περπατήσαμε στο μεγαλύτερο Εθνικό Δρυμό της χώρας, Strandzha Nature Park. Στην Σωζόπολη είχαμε την ευκαιρία να δούμε το έντονο ελληνικό στοιχείο της περιοχής με τις παραδοσιακές εκκλησίες και την αρχιτεκτονική των κτιρίων. Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού γευθήκαμε τοπικά προϊόντα και συνταγές.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε σπίτια συμμαθητών τους στο Burgas και ήρθαν σε άμεση επαφή με την κουλτούρα του λαού, κατακτώντας τη βιωματική γνώση που είναι από τους βασικούς στόχους του προγράμματος. Η φιλοξενία και η διοργάνωση των Βούλγαρων ήταν υποδειγματική και το σχολείο τους διαφορετικό από τα δικά μας. Πρόκειται για ένα δημόσιο σχολείο, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των σχολείων της χώρας με προσανατολισμό τα μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες. Το ταξίδι μας ήταν εξαιρετικό και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές που συμμετείχαν για την εξαιρετική συμπεριφορά τους και την κεφάτη και όλο ζωντάνια συμμετοχή τους σε όλες τις δραστηριότητες.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!