Την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου 2024, από τις 12 το μεσημέρι, παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων, χορός και κέφι στο Καρναβάλι του Κατσικά, που διοργανώνει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος. Το πάρτυ της έναρξης του Καρναβαλιού του Κατσικά θα γίνει το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 και ώρα 20:00, στην οδό Καλλάρη, σε συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικά με το Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου “Τα Παλιά Γιάννενα”.
Την ίδια μέρα, 17 Μαρτίου και ώρα 16:00, ξεκινά το Καρναβάλι των Λογγάδων, που διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λογγάδων και η Κοινότητα Λογγάδων, και από νωρίς το απόγευμα σε όλες τις συνοικίες της πόλης ανάβουν οι παραδοσιακές τζαμάλες. Με τη συνδρομή του Δήμου Ιωαννιτών, που προσφέρει σε όλους τους συλλόγους άφθονο κρασί και ξύλα, μικροί και μεγάλοι χορεύουν, μεταμφιεσμένοι ή όχι, σε διπλές και τριπλές σειρές γύρω από την τζαμάλα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αργά το βράδυ, σερβίρεται και παραδοσιακή φασολάδα. Φέτος, σε όλο το λεκανοπέδιο του Δήμου Ιωαννιτών θα ανάψουν 72 τζαμάλες.
Τα Κούλουμα θα γιορταστούν στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024, ο Δήμος Ιωαννιτών, από τις 12 το μεσημέρι, προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας: φασολάδα, λαγάνα, χαλβά, ελιές, τουρσί και άφθονο κρασί.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!