Σε σύγκρουση οδηγήθηκαν για ακόμα μια φορά τα κόμματα στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπή της Βουλής, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατάθεσης της λίστας των μαρτύρων. Αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ΠΑΣΟΚ από τη συνεδρίαση, τα οποία κατήγγειλαν την διαδικασία, στηλιτεύοντας πως δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία πρότεινε να ξεκινήσουν οι καταθέσεις, με τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ Θεόδωρο Δραβίλλα (2012-15), Ιωάννη Ρουμπάτη (2015-19), Παναγιώτη Κοντολέων (2019-22), τον νυν διοικητή Θεμιστοκλή Δεμίρη, τους επικεφαλής της ΑΔΑΕ και της Αρχής Διαφάνειας, Χρήστο Ράμμο και Αλεξάνδρα Ρογκάκου, τους νόμιμους εκπρόσωπους των εταιρειών Krikel και Ιntellexa και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη.

Με άλλα λόγια, η ΝΔ άφησε εκτός λίστας τόσο τους κ.κ. Μητσοτάκη και Δημητριάδη όσο και το θύμα των υποκλοπών Θανάση Κουκάκη.

Μάλιστα στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο κ.Μητσοτάκης μεθοδεύει την «ομερτά» για να μείνει το παρακράτος στο σκοτάδι».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!