Η απόφαση της 6η ΥΠΕ και της κυβέρνησης να εξαναγκαστούν, με εντέλλεσθε, παθολόγοι γιατροί από το ΠΓΝΙ και το ΓΝ Χατζηκώστα  να καλύψουν 12 εφημερίες το μήνα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, είναι απαράδεκτη. Οι  ιατροί στην Κέρκυρα  παραιτούνται ο ένας πίσω από τον άλλο, λόγω της εντατικοποίησης και της υπερεφημέρευσης, όπως γίνεται και με άλλους γιατρούς σε όλη τη χώρα. Αντί όμως για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και υγειονομικού προσωπικού, η  κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει τις τρύπες με την μετακίνηση των υπαρχόντων, ήδη εξαντλημένων γιατρών. 

Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση και το αστικό κράτος αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού και τα δικαιώματα των γιατρών ως κόστος. Συνεχώς μας λένε ότι η οικονομία δεν αντέχει να γίνουν μαζικές προσλήψεις και να αναπτυχθούν σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υποδομές στην υγεία. Όμως κάθε μέρα διαθέτουν πολλά εκατομμύρια για τις ΜΚΟ και τους ιδιώτες στην υγεία, για τις μεγάλες εταιρίες στην πράσινη ενέργεια, για Νατοϊκούς εξοπλισμούς κλπ.

Η κατάσταση αυτή βάζει σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο την υγεία του λαού της περιοχής. Αυξάνει την ταλαιπωρία, τις αναμονές για υπηρεσίες υγείας,  μας υποχρεώνει να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Ταυτόχρονα αυξάνονται οι αιτίες για να χειροτερεύει το επίπεδο υγείας του λαού, με την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια στα είδη διατροφής, την εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς.

Στην ήδη άθλια κατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, λόγω της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης, που έχουν ακολουθήσει όλες οι κυβερνήσεις, έρχεται να προστεθεί και νέο νομοσχέδιο της κυβέρνηση που αφορά τα δημόσια νοσοκομεία. Διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν υγεία και ενισχύει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των δημόσιων νοοσκομείων ως νοσοκομεία –  επιχείρηση. 

Να σημάνει συναγερμός. Καμία λαϊκή οικογένεια να μη δεχτεί να υποβαθμιστούν και άλλο οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας και να μετατραπούν σε επιχειρήσεις με την ταμπέλα του δημοσίου.

Δυναμώνουμε τον αγώνα: 

  • Για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και προσωπικού. Μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικών.
  • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τεχνολογικές δυνατότητες

 

Στηρίζουμε την 24ώρη πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτωβρίου, που καλούν οι ομοσπονδίες των υγειονομικών (ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ) και τη συγκέντρωση στα Γιάννενα 11.30 στην Περιφέρεια.

 

Καλούμε τους γιατρούς και υγειονομικούς του Νομού μας να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να δώσουν μαζικά το παρόν στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη, 10.30 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων!



Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!