“Αμήχανο” και “στριμωγμένο” χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας λαμβάνοντας το λόγο στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας.

«Όχι μόνο αυτό που κάνετε σήμερα με την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ δεν το έκανε κανείς άλλος πρωθυπουργός της χώρας, αλλά δεν θα το έκανε και καμία άλλη χώρα σύμμαχος» είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, συμπεραίνοντας πως η Ελλάδα καθίσταται πλέον «χώρα-δορυφόρος» διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τα δίνει όλα στις ΗΠΑ χωρίς κανένα αντάλλαγμα».

Εκτός από τη σκληρή κριτική προς τον πρωθυπουργό με φόντο τη συμφωνία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε εν συνόλω την εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα «δορυφοριοποιείται» και μετατρέπεται σε «αφύλαχτο φυλάκιο».

Κάλεσε δε τον Κυρ. Μητσοτάκη να αναστείλει τη ψήφιση της αμυντικής συμφωνίας για να μην πάει με άδεια τα χέρια στις ΗΠΑ, διατυπώνοντας τη δέσμευση ότι σε περίπτωση που μία προοδευτική κυβέρνηση βρεθεί στο τιμόνι της χώρας, τότε θα επαναδιαπραγματευτεί το περιεχόμενο της συμφωνίας με βάση τη σχετική πρόβλεψη που υπάρχει στην υπό ψήφιση συμφωνία.

“Μη γίνει τροχοπέδη για τα εθνικά θέματα η δυσκολία που βιώνετε σε πολιτικό επίπεδο εξαιτίας των δικών σας επιλογών. Άλλα τα οικονομικά και τα κοινωνικά, άλλα τα εθνικά”, σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν “πολλές ευκαιρίες” για να συζητηθούν τέτοια θέματα, όπως η ΔΕΗ, το ενεργειακό ή η ακρίβεια.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!