Με το έργο «Δυόμισι Φόνοι & Ένα Μπουλντόγκ» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου επιστρέφει η ομάδα τέχνης «βορείως» για μια σειρά παραστάσεων από τις 9 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου.

Η παράσταση βασίζεται στο έργο του Ευγένιου Λαμπίς «Η υπόθεση της οδού Λουρσίν» και πρόκειται για μια τρελή, ξεκαρδιστική φαρσοκωμωδία. «Ο κόσμος της φάρσας μηδενίζει με την μεγαλύτερη άνεση ακόμα και τις πιο θεμελιακές αρχές του πολιτισμού μας. Μέχρι και το “ου φονεύσεις” μπορεί να γίνει παιχνίδι. Δυο αστοί πείθονται από μια φαρσική σύμπτωση ότι είναι υπεύθυνοι για έναν φόνο, που δεν έχουν διαπράξει. Από την στιγμή που καρφώνεται στο μυαλό τους η ιδέα της ενοχής, αποξενώνονται αυτόματα από το περιβάλλον τους και από τον ίδιο τους τον εαυτό και από φιλήσυχοι μεσοαστοί μεταβάλλονται σε μανιακούς δολοφόνους. Μια και μόνη πληροφορία στέκεται ικανή για να τους μεταλλάξει σε μια στιγμή. Οι ήρωές μας αποφεύγουν τη σύγκρουση με την μοίρα τους, όπως ο διάολος το λιβάνι.

Της γυρίζουν την πλάτη και “τρεχάτε ποδαράκια μου, να μη σας χέσει ο κώλος μου”», αναφέρεται σε σημείωμα για την παράσταση, τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Γιάννης Σεντελές, έχοντας παράλληλα τη μουσική επιμέλεια και τη σκηνογραφία.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ : Γιάννης Σεντελές

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης)

Χαρά Καρυωτάκη : ΙΟΥΣΤΙΝΗ

Χρήστος Σδράλλης : ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΣΑΡΝΤΟΥ

Γεωργία Παπαδημητρίου : ΝΟΡΙΝ ΛΑΜΠΙΣ

Χαρά Παπαδημητρίου : ΠΟΛΕΤ ΦΕΫΝΤΩ

Πάνος Σεντελές : ΠΙΕΡ ΛΑΜΠΙΣ

Γιάννης Σεντελές : ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΦΕΫΝΤΩ

Ρίζος Τραγουδαρας : ΜΑΡΙΒΩ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ : Γιώργος Ζιώγας

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΚΗΝΙΚΩΝ : Ρίζος Τραγουδάρας, Γιώργος Ζιώγας, Γιάννης Σεντελές

VIDEO : Στέφανος Χρηστίδης

Στα Videοs εμφανίζονται οι : Γιώργος Ζιώγας, Μαίρη Κατσαριώτη, Βασίλης Παπανικολάου, Δάφνη Πουρναρά, Σοφία Σιώζιου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΣΑΣ : Πάνος Σεντελές

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Από 9 Μαρτίου έως 8 Απριλίου κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ – ΔΕΥΤΕΡΑ (Εκτός από το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας)
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 8.30 μ.μ.
Στον ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ “βορείως” (ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ. Αίθουσα 120) 

Εισιτήριο: 10 € – μειωμένο 8 €.

Πληροφορίες – κρατήσεις: 6941 468 358

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!