«Η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη έχει κλονίσει βαθιά την ελληνική κοινωνία, η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί τα συναισθήματα πόνου, απόγνωσης, αγανάκτησης και οργής. Αυτό δεν είναι σίγουρα εύκολο και θα χρειαστεί χρόνος. Είναι όμως υποχρέωση όλου του πολιτικού προσωπικού αυτής της χώρας απ’ τη μια να ακούσει με προσοχή, με σεβασμό, με υπευθυνότητα τις απαιτήσεις της κοινωνίας και από την άλλη να συμβάλει γόνιμα και ορθά έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες να πάρουν τις απαιτούμενες απαντήσεις και να δουν ότι αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με ειλικρίνεια και αυτοκριτική αλλά και με αγώνα για την υπέρβασή τους», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπογράμμισε ότι το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και άλλα αντίστοιχα περιστατικά των τελευταίων ετών, αποδεικνύει όπως είπε τις δομικές παθογένειες του κράτους μας αλλά «αυτές για να είμαστε ειλικρινείς δεν δημιουργήθηκαν μόνες τους ούτε το τελευταίο διάστημα». Στο σημείο αυτό τόνισε ότι τώρα χρειάζεται να μην κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας όσον αφορά τις αιτίες που μας έφεραν αντιμέτωπους με αυτό το πολύ δύσκολο παρόν, προκειμένου να είμαστε ειλικρινείς και χρήσιμοι στον τόπο μας. «Η αλήθεια σώζει και χωρίς αυτή δεν μπορούμε να πάμε ούτε βήμα μπροστά».

Επανέλαβε ότι η ελληνική κοινωνία επιθυμεί πλήρη διαλεύκανση αλλά και εγγυήσεις ότι ποτέ ξανά δεν θα συμβεί κάτι ανάλογο ή αντίστοιχο. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση χωρίς χρονοτριβή και προφάσεις έχει αναλάβει από την πρώτη στιγμή το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί και ο πρωθυπουργός πρώτος ζήτησε συγγνώμη. Είπε ότι δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μία σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων και συνέχισε τονίζοντας όσο σημαντικό είναι να δώσουμε χώρο στη θλίψη και στην οργή άλλο τόσο δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή να γίνει σπίθα ενός νέου διχασμού, γιατί είναι και αυτός μια όψη ενός νομίσματος που η χώρα μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά στο παρελθόν.

O κ. Καραμανλής το επόμενο διάστημα θα επιλέξει να τοποθετηθεί», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα μιλήσει δημόσια για την τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

«Για το θέμα του κ. Καραμανλή δεν μπορώ να σας απαντήσω. Ο κ. Καραμανλής είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώ ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που θα γίνει μία εκτεταμένη συζήτηση και ο ίδιος πρέπει να προσέλθει και να καταθέσει τη δική του άποψη», επισήμανε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε άλλο σημείο της απάντησής του, ο κ. Οικονόμου είπε: «Ο κ. Καραμανλής έχει παραιτηθεί, έχει αναλάβει πολιτική ευθύνη, η ανάληψη πολιτικής ευθύνης δεν σημαίνει ότι φταίνε οι προηγούμενοι και οι επόμενοι και όχι αυτός. Προφανώς και έχει αναλάβει τις ευθύνες του και νομίζω ότι ο κ. Καραμανλής το επόμενο διάστημα θα επιλέξει να τοποθετηθεί».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!