Αύριο Παρασκευή 1 Απριλίου στις τέσσερις μετά το μεσημέρι,  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, συγγενείς και φίλοι  ιερομόναχο Αντώνιο Παπαθανασίου που έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 του μόλις χρόνια…..

Έκκληση των οικείων του είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα για την ενίσχυση των συσσιτίων στους Ιερούς Ναούς της Περιβλέπτου και Αγίου Νικολάου.

Ο αείμνηστος π. Αντώνιος ήταν ο Διευθυντής της Φοιτητικής ζωής του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης μέχρι το 2019. Καταγόταν από οικογένεια ιερέων οι οποίοι υπηρέτησαν την Εκκλησία από το έτος 1750, συμπεριλαμβανομένου και του αείμνηστου πατέρα, του π. Αθανασίου, τον οποίον ο π. Αντώνιος είχε ως πρότυπο.

Ηταν καλλίφωνος και γνώριζε καλά την εκκλησιαστική υμνωδία, ενώ διετέλεσε και δάσκαλος της Ελληνικής γλώσσας στη Βοστώνη. Ηταν ο τελευταίος επιστημονικός σύμβουλος και συνεργάτης του αειμνήστου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Εβερτ.

Ο π. Αντώνιος Παπαθανασίου αποφοίτησε από το Ελληνικό Κολέγιο τον Μάϊο του 1998, ενώ από την Θεολογική Σχολή τον Μάιο του 2017. Είχε κάνει σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτική στο CUNY, ενώ αργάσθηκε στο Γραφείο Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη.

Διετέλεσε αναλυτής των Διεθνών Σχέσεων και Πολιτικής στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ το έτος 2012 ήταν υποψήφιος για το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το 2008 πήγε στο Άγιο Όρος όπου διέμενε αρκετό χρονικό διάστημα και από εκεί μετέβη στη Μονή της Αγίας Τριάδος στη Χάλκη στην οποία στεγάζεται η ιστορική Θεολογική Σχολή της Χάλκης ως δόκιμος μοναχός επί ηγουμενίας του τότε Μητροπολίτη Προύσης και σημερινού Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, πλην όμως δεν μπόρεσε να παραμείνει εκεί.

Επέστρεψε στη  Βοστώνη και το Σάββατο 19 Μαΐου του 2017, ημέρα της απονομής των πτυχίων χειροτονήθηκε σε Διάκονο, από τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής Δημήτριος στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής

Στην χειροτονία του παρέστησαν οι Μητροπολίτες Βοστώνης Μεθόδιος, Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, Πίτσμπουργκ Σάββας,  Σικάγου Ναθαναήλ, ο τότε Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος, πλειάδα κληρικών φίλων του χειροτονηθέντος από την Βοστώνη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρών ήταν επίσης ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου».

Εν τω μεταξύ την επόμενη μέρα Κυριακή των Αγίων Πατέρων έγινε η εις Πρεσβύτερο χειροτονία του και πάλι στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής. Την χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, ενώ συμμετείχε πλειάδα ιερέων. Παρούσες ήταν επίσης οι αγαπημένες του μητέρα και αδελφή.

Τον Αύγουστο του 2020 επέστρεψε στην Ελλάδα για να επισκεφθεί τη μητέρα του και εν συνεχεία εκλήθη από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα να υπηρετήσει στην εκεί Αρχιεπισκοπή.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!