Μαθητές και μαθήτριες του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέφθηκαν για πρώτη φορά το Παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του εν λόγω προγράμματος. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023, στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος στην Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων, όπου και στεγάζεται το Κέντρο σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο 4.000τ.μ., δυναμικότητας 400 ατόμων.

Οι υποψήφιοι πρεσβευτές μας συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς του Προγράμματος, έτυχαν θερμής υποδοχής από την Υπεύθυνη του Παραρτήματος κ. Βασιλική Μάστακα, τα παιδιά του Τμήματος Ενηλίκων, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό.

Η κ. Μάστακα, αφού μας καλωσόρισε, τόνισε ότι η επίσκεψή μας είναι από τις πρώτες που υλοποιούνται μετά από τρία χρόνια απομόνωσης εξαιτίας των περιορισμών που επέβαλαν τα μέτρα για την πανδημία Covid-19, έκανε μία ιστορική αναδρομή και μας ενημέρωσε αναλυτικά για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Παράρτημα, εφαρμόζοντας πρωτοποριακές μεθόδους από εξειδικευμένους επιστήμονες, σε περισσότερα από 2.800 παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Β.Δ Ελλάδας και της Αλβανίας.

Η κ. Μάστακα μας εξήγησε επίσης τι σημαίνει Κέντρο ανοικτής περίθαλψης και με ποιες περιπτώσεις ασχολείται ενώ παράλληλα τόνισε τη διαρκή συνεργασία με κλινικές των δύο Νοσοκομείων της πόλης μας. 

Στη συνέχεια, αφού ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, οι υποψήφιοι πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το τμήμα ενηλίκων της ΕΛΕΠΑΠ χωρίστηκαν σε ομάδες και υλοποίησαν σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες δύο εργαστήρια:

  • Εργαστήρι μαγειρικής: Εκκολαπτόμενοι Μάγειρες

Τα παιδιά ετοίμασαν συνεργατικά μία ιταλική συνταγή και είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν   δεξιότητες οπτικοκινητικού συντονισμού και λεπτής κίνησης ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα ενώ παράλληλα απολαύσαμε με όλες μας τις αισθήσεις το υπέροχο έδεσμα σε κλίμα χαράς και εγκαρδιότητας. 

  • Εργαστήρι καλλιτεχνικό : Το βραχιόλι του Μάρτη

Σύμφωνα με την παράδοση που θέλει από την 1η του Μάρτη και έως το τέλος του μήνα τα παιδιά να φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, το οποίο ονομάζεται « Μάρτης ή Μαρτιά», ετοιμάσαμε  τα δικά μας χειροποίητα “μαρτίτσια”, μία δραστηριότητα που μας έφερε ακόμη πιο κοντά και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την επόμενη συνάντησή μας την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, σε μία ανοιχτή Εκδήλωση – Ημερίδα με θέμα “Το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη” που θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις του έργου της ΕΛΕΠΑΠ και της οργάνωσης “Γιατροί του κόσμου” με παράλληλα εργαστήρια, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!