Οι ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη δεν θα συνεχιστούν πλήρως έως ότου η «συλλογική Δύση» άρει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία, δήλωσε το Κρεμλίνο.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγόρησε την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά για τις κυρώσεις που επέβαλαν και -σύμφωνα πάντα με το Κρεμλίνο- είχαν ως αποτέλεσμα την αποτυχία της Ρωσίας να παραδώσει φυσικό αέριο μέσω του βασικού αγωγού, ο οποίος προμηθεύει τη Γερμανία από την Αγία Πετρούπολη μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο προειδοποίησε τη Δύση ότι θα ανταπαντήσει αναφορικά με την πρόταση της Ομάδας των 7 (G7) να επιβληθεί πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου.

«Μπορούν μόνο να υπάρξουν μέτρα ως αντίποινα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G7) συμφώνησαν την Παρασκευή στο πλαφόν σε μια προσπάθεια να πιέσουν τη Ρωσία αναφορικά με τις ενέργειές της στην Ουκρανία αλλά η Μόσχα έχει δεσμευθεί να σταματήσει τις πωλήσεις σε χώρες που το επιβάλλουν.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι κυρώσεις «προκαλούν χάος» όσον αφορά τις εργασίες συντήρησης του αγωγού και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία διέκοψε τις προμήθειες προς την Ευρώπη ως πολιτική κίνηση.

Η Gazprom διέκοψε πλήρως τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του αγωγού, αφού δήλωσε ότι εντόπισε διαρροή πετρελαίου κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης την περασμένη εβδομάδα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!