• Γράφει ο  Κώστας Παπαθεοδώρου 

Ο Δ.Τ. προ ημερών μετέβη εσπευσμένα από την Άρτα στην Καλαμάτα προκειμένου να παρευρεθεί σε κηδεία προσφιλούς προσώπου του. Στη βιασύνη του να προλάβει παρκάρισε το αυτοκίνητό του σε χώρο ειδικής διαγράμμισης για ΑΜΕΑ. 

Οταν τέλειωσε η κηδεία ο άνθρωπος μεταβαίνοντας στο αυτοκίνητο του διαπίστωσε ότι λείπουν οι πινακίδες. Απευθύνθηκε στην Τροχαία η οποία επιβεβαίωσε ότι αυτή είχε αφαιρέσει τις πινακίδες. Χωρίς να διαμαρτυρηθεί ζήτησε απλά να λάβει μια βεβαίωση προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι του. Ο αξιωματικός Υπηρεσίας τον διαβεβαίωσε ότι με την επίδειξη της κλήσης έχει δικαίωμα επιστροφής χωρίς συνέπειες. 

Στο δρόμο της επιστροφής και στα όρια της Τρίπολης το παλιό αυτοκίνητο έπιασε φωτιά. Παρά την άμεση κλήση, άφιξη και επέμβαση της Πυροσβεστικής το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς χωρίς ο ταλαίπωρος οδηγός να κατορθώσει να περισώσει κάτι. Επιτόπου φθάνουν αστυνομικοί του Τμήματος Τρίπολης και ένας από αυτούς  ζητά από τον σοκαρισμένο οδηγό που μετά δυσκολίας διασώθηκε από τη φωτιά:  άδεια, δίπλωμα καθώς και την  κλήση που να αποδεικνύει ότι η Τροχαία Καλαμάτας του είχε αφαιρέσει τις πινακίδες.

Παρότι  εξήγησε ότι όλα τα χαρτιά- όπως ήταν φυσικό- βρίσκονταν στο αυτοκίνητο και κάηκαν, πράγμα το οποίο  και οι παρόντες άνδρες της Πυροσβεστικής και εγγράφως διαβεβαίωσαν, ο υπερβάλλον αστυνομικός χωρίς να καταλαβαίνει τίποτε του έκοψε κλήση για κίνηση οχήματος δίχως πινακίδες. Τι και αν οι παριστάμενοι συνάδελφοί του δυσφόρησαν ανοικτά, αυτός… «έκανε το καθήκον του».

Και κάπως έτσι ο άνθρωπος έχασε το αυτοκίνητό του και έχει και να πληρώσει τα δύο πρόστιμα. Το ένα για παράνομη στάθμευση που ενδεχομένως δίκαια του επιβλήθηκε- και το άλλο γιατί δεν επέδειξε την κλήση που είχε καεί ώστε να πείσει το όργανο ότι ούτε είχε κλέψει το αυτοκίνητο, μήτε και έκοβε βόλτες στην Πελοπόννησο δίχως πινακίδες!

Ευτυχώς ένας από τους αστυνομικούς βλέποντας τον περίλυπο, ταλαιπωρημένο και μεγάλο άνθρωπο χαράματα στη μέση του πουθενά, προθυμοποιήθηκε να τον μεταφέρει στην Τρίπολη.  

Επειδή δεν έχει και την καλύτερη πρόσβαση στη δημόσια διοίκηση παρήλθε η προθεσμία του τριημέρου κατά την οποία είχε δικαίωμα υποβολής ένστασης. Πέρασαν περίπου 15 ημέρες μέχρι που έφτασε στα αυτιά μου η απίστευτη περίπτωση. Τον επισκέφτηκα και μου επέδειξε όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα του αυτοκινήτου που διέθετε καθώς και τη βεβαίωση της Πυροσβεστικής για την καταστροφή του αυτοκινήτου…

Θεώρησα υποχρέωσή μου να δημοσιοποιήσω το θέμα και να ενημερώσω σχετικά αποστέλλοντας τα σχετικά έγγραφα τη Αστυνομική Δ/νση Περιφέρειας Ηπείρου.

Υ.Γ. Επειδή προφανώς δεν είναι- εδώ και χρόνια- αυτή η ευαισθησία της Αστυνομίας και των Αστυνομικών που μοχθούν για τη δημόσια ασφάλεια, πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση και ο εν λόγω «όργανος» θα ξανασκεφτεί ει πως πρέπει να αντιμετωπίζει ταλαιπωρημένους, σοκαρισμένους και μεγάλης ηλικίας ανθρώπους… 

        Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!