Ανακοίνωση από το Σωματείο Αρχαιολογίας Άρτας αναφέρει:

Γιατί η 1η Μάη δεν είναι αργία, μέρα των λουλουδιών, είναι απεργία! Για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί τον φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Μέρα αγώνα  μέχρι τελικής  νίκης,  την κατάργηση  της εκμετάλλευσης  ανθρώπου από άνθρωπο. Δεν θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την απεργία της πρωτομαγιάς και να την μετατρέψει σε κινητή εορταστική αργία.

Από το Σικάγο του 1886 ως την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1894, από το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη ως την Πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, η εργατική τάξη έχει γράψει με το ανεξίτηλο μελάνι του αίματός της τις πιο λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης, που καμιά κρατική κι εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει. Σηματοδοτεί τον αγώνα των εργατών, απέναντι στους κεφαλαιοκράτες εκμεταλλευτές τους, για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

 

130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη διεκδίκηση του 8ώρου ως ώριμης ανάγκης από τότε, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις οδηγίες της Ε.Ε. και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν περάσει, για κατάργηση του 8ώρου και καθιέρωση της 13ωρης /6ήμερη και 7ήμερης εργασίας.

 

Την ίδια περίοδο στη χώρα μας οι εργαζόμενοι βιώνουμε τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, αναγκαζόμαστε να ζούμε με μισθούς που δεν φτάνουν να καλύψουμε τις ανάγκες μας, με την ακρίβεια να έχει κάνει βασικά αγαθά επιβίωσης απλησίαστα. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, έδωσαν το μήνυμα της εργατικής τάξης ότι απέναντι στα κέρδη των καπιταλιστών προτάσσουμε τη ζωή μας! Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε, πιο δυναμικά!

Η 1 Μάη είναι ημέρα αγώνα και διεκδίκησης και με την συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργατικών σωματείων της περιοχής στέλνουμε το δικό μας μήνυμα ενάντια στους σχεδιασμούς του ΥΠΠΟ. Παλεύουμε και διεκδικούμε:

Ø  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟΑ.

Ø  Να σταματήσουν τώρα οι αναθέσεις έργων σε εργολάβους.

Ø  Ένταξη των ΙΔΟΧ του ΥΠΠΟΑ στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Ø  Αυξήσεις τώρα 20% στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Ø  Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Ø  Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων η διετία 2016-2017 κατά την οποία είχε “παγώσει” η μισθολογική εξέλιξη.

Ø  Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Ø  Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.

Ø  Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Συμμετέχουμε όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις:

Άρτα, 10.30 π.μ. Εργατικό Κέντρο

Αγρίνιο, 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία

Γιάννενα, 10.30 π.μ. Εργατικό Κέντρο

Ηγουμενίτσα, 10.30 π.μ. πλατεία Δημαρχείου

Λευκάδα, 10.30 π.μ. Άγιος Μηνάς

Πρέβεζα, 10.30 π.μ., παλιά ΚΤΕΛ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!