Την ευκαιρία να συζητήσει σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας, που αφορούν στην ενδοχώρα είχε η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Ρίζου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας Πρεβέζης και στο Γενικό νοσοκομείο Άρτας. Σε ανακοίνωση της αναφέρει:
“Γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους που ζητούν απεγνωσμένα προσλήψεις, χρηματοδότηση και υλικοτεχνική δομή.
Γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους που θέλουν να προσφέρουν στο ΕΣΥ, γιατί πιστεύουν στον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και αγαπούν τον άνθρωπο.
Αυτό εισέπραξα σήμερα στις δομές Υγείας που επισκέφτηκα (Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας Πρεβέζης, Γενικό νοσοκομείο Άρτας), μαζί με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, ώστε να καταγράψουμε τα προβλήματα και να επισημάνουμε το προγραμματικό πλαίσιο του Κινήματος για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Ανυπαρξία ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανυπαρξία πολιτικών δημόσιας υγείας, διοικητικο-οργανωτική ανεπάρκεια η οποία διαπερνά οριζόντια ολόκληρο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτή είναι η εικόνα του ΕΣΥ σήμερα.
Η όλη προσπάθεια στο ευρωπαϊκό επίπεδο άφησε την χώρα μας ουσιαστικά αδιάφορη. Όλες οι σχετικές διεργασίες και μελέτες που παρήχθησαν όλα αυτά τα χρόνια παραμένουν ανεκμετάλλευτες και εν πολλοίς άγνωστες.
Το κυβερνητικό ενδιαφέρον για το ΕΣΥ εστιάζεται στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών και την απαξίωση του ΕΣΥ.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!