Κοινωνική θύελλα έχει προκαλέσει η πρόταση από την εισαγγελέα για ποινή χάδι στον Ηλία Μίχο, στη δίκη για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό. Μάλιστα, συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον σταθμό του μετρό Σεπόλια.

Όπως έγινε γνωστό η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, ζήτησε την αθώωσή λόγω αμφιβολιών του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου, για βιασμό, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής, για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση πορνικών εσόδων και για την εμπορία ανθρώπων. Η εισαγγελέας θεωρεί πως ο 55χρονος επιχειρηματίας πρέπει να κριθεί ένοχος μόνο για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί , για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή. Την ίδια ώρα, βάσει των πληροφοριών, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της μητέρας της 12χρονης.

Έντονη οργή έχει προκαλέσει στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης η απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως, αρκετοί εξέφρασαν τη δυσφορία τους αλλά και τις επιφυλάξεις τους για τον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα καλεί σήμερα σε συγκέντρωση στις 19:00 στο μετρό Σεπόλια, ενώ για την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί κάλεσμα για μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη, που στηρίζει με την σειρά της το κάλεσμα. «Απαιτούμε να μην γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως. Καμία ανοχή στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιαστών» τονίζεται στη σχετική ανάρτηση.

«Το σύστημα δουλεύει συντεταγμένα και το αποδεικνύει ακόμα μία φορά» επισημαίνει η Λαϊκή Συνέλευση στο κάλεσμά της και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι «η πρόταση της Εισαγγελέως δεν αθωώνει απλά τον Μίχο και ξεπλένει τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους παιδοβιαστές αλλά καταδικάζει σε ισόβια απομόνωση και αδιέξοδο τη 12χρονη επιζώσα και κάθε άλλο θύμα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλμησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής. Το ίδιο βέβαια επιφυλάσσει η δικαιοσύνη και για τη μητέρα της που τόλμησε να σπάσει την ομερτά και τον κύκλο της καταπίεσης του παιδιού της».

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!