Σε χαμηλές πτήσεις κυμαίνονται οι εμβολισμοί κατά της covid με το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο στη χώρα μας.

Όπως προκύπτει από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (ECDC) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα μόλις ένας στους 28 ηλικίας 60 – 69 ετών εμβολιάστηκε το τελευταίο πεντάμηνο κατά της CoViD. Πολύ χαμηλή είναι η εμβολιαστική κάλυψη στις ηλικίες 70 -79 ετών, στις οποίες έχει εμβολιαστεί ένας στους 18.

Εξίσου χαμηλά είναι και τα ποσοστά εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό καθώς καταλαμβάνει την όγδοη χειρότερη θέση.

Η έκθεση που δημοσιοποιήθηκε αποκαλύπτει ότι από τον Σεπτέμβριο 2023 έως και τις 15 Ιανουαρίου 2024 εμβολιάστηκαν συνολικώς 22,7 εκατομμύρια άνθρωποι σε 24 από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν ότι μόλις 3,6% των ατόμων 60-69στην Ελλάδα εμβολιάστηκαν. Το ποσοστό παραμένει χαμηλό (5,6%) για την ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών και ακόμη χαμηλότερο (4,4%) για τους ηλικιωμένους από 80 ετών και πάνω. Απρόθυμοι να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού είναι και οι επαγγελματίες υγείας, με το αντίστοιχο ποσοστό να φτάνει μόλις το 2,8%.

Οι εμβολιασμοί των υγειονομικών βρίσκονται σε επίσης χαμηλά επίπεδα. Το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ τους έχει το Βέλγιο (φθάνει στο 20,9%).Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.
ΠΗΓΗ: ECDCΕ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!