Διχασμένη εμφανίζεται η αυτοδιοίκηση στα Γιάννενα, με αφορμή μια μονάδα παραγωγής βιοαερίου στους δήμους Πωγωνίου και Ζαγορίου.

Τα δημοτικά συμβούλια γνωμοδότησαν αρνητικά, αλλά η Περιφέρεια Ηπείρου επιμένει ότι η μονάδα θα εγκατασταθεί στη λίμνη των Άνω Ραβενίων. Οι κάτοικοι συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα και ήδη συγκέντρωσαν 600 υπογραφές, καλώντας τους φορείς να αποφευχθεί η εγκατάσταση της μονάδας, επικαλούμενοι την αλλοίωση του φυσικού τοπίου και τις επιπτώσεις από τους ρύπους.

Στην περιοχή, 600 περίπου μέτρα από τη χωροθέτηση της μονάδας, λειτουργεί δομή της Κιβωτού του Κόσμου με διττό χαρακτήρα: αφενός για την αναγκαία αναψυχή των παιδιών που διαβιούν σε Κόνιτσα και Πωγωνιανή, καθώς και την εκπαίδευση που στον ελεύθερο χρόνο λαμβάνουν σε θέματα γεωργίας, μελισσοκομίας και κτηνοτροφίας.

Μάλιστα, η διεύθυνση της Κιβωτού έθεσε τον προβληματισμό της στην Περιφέρεια Ηπείρου, σχετικα με τις επιπτώσεις που τα παιδιά θα υφίστανται. Ύστατη έκκληση στους πολίτες να ενεργοποιηθούν για να αποτραπεί η εγκατάσταση της μονάδας απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή υπάρχουν και αμπελώνες.

ert.gr

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!