Τον τρίτο πόλο συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, φιλοδοξούν να αποτελέσουν τα Ιωάννινα και για τον σκοπό αυτό ο δήμος Ιωαννιτών έχει δρομολογήσει τη διαδικασία για την ίδρυση Γραφείου Προσέλκυσης Συνεδρίων (Convention Bureau).
Μιλώντας σε εκδήλωση, στο πλαίσιο της 36ης Διεθνής Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών, Γιώργος Λώλης, υπογράμμισε ότι η πόλη διαθέτει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες με υψηλής ποιότητας αίθουσες συνεδρίων. Επιπλέον, υπογράμμισε, ότι η πόλη προσφέρει οτιδήποτε μπορεί να ζητήσει ο επισκέπτης, είναι κοντά στο βουνό, αλλά και στη θάλασσα και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πόλο έλξης 365 μέρες τον χρόνο.
Την πεποίθηση ότι η Ήπειρος μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου, εξέφρασε η διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας, Ιουλία Μαρκούλα. Επισήμανε, ακόμη, ότι τα Ιωάννινα είναι “ ολιστικός προορισμός”, διαθέτουν εξαιρετικά καταλύματα και καταστήματα εστίασης, ενώ οι άνθρωποι της Ηπείρου δίνουν νόημα στον όρο φιλοξενία.
“ Case study” μπορούν να αποτελέσουν τα Ιωάννινα και η ευρύτερη περιοχή, καθώς έκαναν πράξη τον τουρισμό 365 ημερών, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, Σπύρος Σουρέλης. Πρόσθεσε, δε, ότι στην επίτευξη αυτού του στόχου συνέβαλαν οι υποδoμές, η δημιουργία καινούργιων ξενοδοχείων και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων, τα συνέδρια, οι αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις, αλλά και οι σχολικές εκδρομές.
Στο ιστορικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα που διαθέτει η περιοχή αναφέρθηκε η περιφερειακή σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου, Γιώτα Ναυρόζογλου.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!