Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Πρέβεζας είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής ανάπτυξης του δήμου με ορίζοντα το 2030 και αποτελεί προϊόν συλλογικής λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου σημείωσε εισαγωγικά ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη, τονίζοντας ότι προσδιορίζει το διεκδικητικό πλαίσιο για τα μείζονα προβλήματα του δήμου. Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2022 ώστε περνώντας στην β’ φάση να εξειδικευτούν έργα και ενέργειες που υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν ώστε να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα δεν φαίνεται η βούληση και το όραμα της δημοτικής αρχής ανέφερε ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Χρήστος Μπαΐλης. ‘Έθεσε ως προτεραιότητα τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γεωργοί, αλιείς και κτηνοτρόφοι, σημειώνοντας πως πρέπει να γίνουν έργα άρδευσης άλλα και οι αγροτικοί δρόμοι. Η Πρέβεζα θα πρέπει να βγει από την οδική απομόνωση”. Ο επικεφαλής της Ανάπτυξης Τώρα Γιώργος Νίτσας ανέφερε ότι δημοτική αρχή δεν έχει στρατηγικό σχεδιασμό χαρακτήρισε ωστόσο θετικό το ότι ακούει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Από την παράταξη “Στροφή στο μέλλον” ο κ. Ανωγιάτης Θανάσης ανέφερε ότι η πρώτη φάση του επιχειρησιακού προγράμματος είναι μια απλή καταγραφή των προβλημάτων με μια μικρή βούληση για τη λύση τους. Προέταξε το πρόβλημα του οδικού δικτύου κυρίως της εθνικής οδού Πρέβεζας Ηγουμενίτσας και έκανε λόγο για απουσία στόχευσης σε πολλούς τομείς.
Από τη Λαϊκή Συσπείρωση ο επικεφαλής κ. Σταύρος Αμάραντος τόνισε ότι στο επιχειρησιακό πρόγραμμα γίνεται μία απλή περιγραφή της κατάστασης που υπάρχει στο Δήμο μας και στην ουσία είναι ασκήσεις επί χάρτου και όχι δρομολόγηση έργων. Η πρώτη φάση του επιχειρησιακού προγράμματος πέρασε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο αφού δεν κατατέθηκε άλλη πρόταση.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!