Οβίρες, ή αλλιώς κολυμπήθρες. Αυτό το φανταστικό θέαμα φυσικής ομορφιάς που έχουμε την χαρά να μπορούμε να το απολαύσουμε σε μικρή απόσταση μιας και βρίσκεται στην περιοχή των Ζαγοροχωριών και συγκεκριμένα μεταξύ μικρού και μεγάλου Πάπιγκου. Οι λεγόμενες κολυμπήθρες είναι στην πραγματικότητα κοιλώματα στα ασβεστολιθικά πετρώματα τα οποία δημιουργήθηκαν από τα νερά του ρέματος Ρογκοβού. Το ρέμα σχηματίζει στην πραγματικότητα φυσικές πισίνες που τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ιδανικές ακόμη και για βουτιές.
Το ρέμα προέρχεται από την δυτική κορυφή της Τύμφης, δηλαδή τον Λάπατο και περνάει ανάμεσα στα δύο χωριά, το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο. Εκεί, βρίσκονται και οι κολυμπήθρες και το τοπίο είναι μαγευτικό όλες τις εποχές του χρόνου καθώς η φύση οργιάζει και τα χρώματα καθηλώνουν τον επισκέπτη.
Για να φτάσει κανείς στις κολυμπήθρες θα δει περίπου 500 μέτρα πριν το Μικρό Πάπιγκο αριστερά, σχεδόν πάνω στο δρόμο, μια πινακίδα που οδηγεί προς το ρέμα Ρογκοβό και τις κολυμπήθρες. Περπατώντας ένα γραφικό μονοπάτι, συναντάς τις πρώτες κολυμπήθρες, ενώ μετά από μια απόσταση περίπου 10 λεπτών φτάνει κανείς και στις επόμενες. Η διαδρομή δεν είναι μεγάλη και σίγουρα το τοπίο και η ομορφιά της φύσης θα σας ανταμείψουν.
Το νερό είναι πάντα κρύο και οι λίγο τολμηροί που κάνουν μπάνιο σε ποτάμι δοκιμάζουν να κάνουν βουτιές. Η πυκνή βλάστηση, οι καταρράκτες, οι βράχοι και οι αλλεπάλληλες «πισίνες» δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό που μόνο όποιος το δει από κοντά μπορεί να καταλάβει πλήρως την ομορφιά του.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!