Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ιωαννίνων η οποία απαρτιζόταν από τον Γραμματέα Βασίλη Γαρδίκο, την αναπληρώτρια  Γραμματέα Λένα Λακκα και την υπεύθυνη του Τομέα Δικαιοσύνης Έλενα Τζίμα, συναντήθηκε   στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων με μέλη του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου,  την Πρόεδρο του ΔΣΙ κα Τσέτσου Χριστίνα, την Αντιπρόεδρο του ΔΣΙ κα Κατσαράκη Μαρία, τον Γραμματέα του ΔΣΙ κ. Αντωνίου Χρήστο και τα μέλη του Δ.Σ.Ι κ. Ζώλα Αδαμάντιο, κα Μητρογιάννη Κλεοπάτρα και την κα Πανούση Μαρία.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής η Ν.Ε ενημερώθηκε  εκτενώς για το νομικό πλαίσιο που ισχύει αυτή τη στιγμή στη χώρα, καθώς και για την προσπάθεια που γίνεται να ενταχθεί ο όρος “Γυναικοκτονία” ως ιδιώνυμο έγκλημα στον ποινικό κώδικα της χώρας μας.
Από την πλευρά του ΔΣΙ έγινε ιδιαίτερη αναφορά για   την εξάρτηση που υπάρχει ανάμεσα στον θύτη και το θύμα (κυρίως οικονομική) και πριν από όλα αυτά την αναγκαιότητα της πρόληψης του φαινομένου.
Τέλος, υπήρξε η κοινή αντίληψη ότι οι ανάγκες της κοινωνίας έχουν αυξηθεί και επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η αναγκαιότητα για θεσμικές παρεμβάσεις του κράτους ενισχύοντας τις υπάρχουσες δομές.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει η Ν.Ε την Κυριακή 27/11/2022 και ώρα 11:30 στο Ξενοδοχείο Grand Serai με θέμα:
“Έμφυλη Βία – Γυναικοκτονίες, η μάστιγα της εποχής μας
Προτάσεις και Λύσεις”Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!