Δύο παραδείγματα “καθαρού τρόπου”, με τον οποίο η δημοτική αρχή Ελισάφ βαυκαλίζεται πως διαχειρίζεται τα μείζονα και ελάσσονα ζητήματα του Δήμου Ιωαννιτών, μας δίνει η επικαιρότητα και η διοίκηση του Δήμου μας, τις τελευταίες ώρες.

Το πρώτο είναι το θέμα της παραχώρησης σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, των δημοτικών χώρων άθλησης που αναδείξαμε ως παράταξη, λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής της δημοτικής αρχής. Αφού, κύριε Δήμαρχε, όπως αναφέρετε στην απάντησή σας προς εμάς για το θέμα: «Ήδη οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας»… γιατί δεν έχετε προχωρήσει ακόμη με μία κανονική διαδικασία στην παραχώρηση γυμναστηρίων και αιθουσών πολλαπλών χρήσεων για τις ανάγκες των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, αλλά στην κατά περίπτωση παραχώρηση, όπως μας ομολόγησε και αντιδήμαρχός σας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου;

Σε τέτοιον «καθαρό» τρόπο αναφέρεστε;

Για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα.

Δεν απαντά επί της ουσίας. 

Οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής -όπως πάντα αποδεικνύουμε τεκμηριωμένα- είναι τυχαίοι, επιπόλαιοι, γεμάτη ερασιτεχνικούς αυτοσχεδιασμούς, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σύστημα. 

Η παράταξή μας θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με το θέμα με εκπροσώπους των πολιτιστικών φορέων, τη Δευτέρα 25.10, στα γραφεία της. Είναι πλέον ζητούμενο να αντιμετωπιστούν αξιόπιστα τα προβλήματα μετά από συζήτηση όλων με όλους σε κλίμα εμπιστοσύνης.

Το δεύτερο αφορά τη μεταφορά του κλειστού προκάτ γυμναστηρίου στα Ιωάννινα.

Τον Νοέμβριο του 2019, η παράταξή μας συμφωνώντας με τη εγκατάσταση Νέου Γυμναστηρίου στον Δήμο μας, υπό την ανάγκη της ανάπτυξης νέων υποδομών αθλητισμού, κατέθεσε μέσω δελτίου τύπου όλες τις προϋποθέσεις για την μεταφορά του.

Τις τελευταίες ώρες, ενημερωνόμαστε από τα ΜΜΕ ότι η μεταφορά του κλειστού γυμναστηρίου στα Ιωάννινα δεν είναι απλή υπόθεση.

Πού είναι η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος για να ενημερώσει τους συνδημότες και τους δημοτικούς συμβούλους τί ακριβώς γίνεται με το θέμα;

Θα έρθει τελικά στα Ιωάννινα το κλειστό γυμναστήριο; Πού θα χωροθετηθεί; Πώς θα μεταφερθεί; Από ποιον; Ποιο το ιδιοκτησιακό καθεστώς που θα το διέπει;

Ή, μήπως, αρκούν για τον αθλητισμό στον Δήμο μας, τα 4 γήπεδα αθλοπαιδιών στα Καρδαμίτσια;

Καλές οι ασφαλτοστρώσεις, οι φωτογραφίες και τα επικοινωνιακά τερτίπια, όμως, ο Δήμος χρειάζεται νέες σύγχρονες υποδομές μεγάλης κλίμακας, που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην προστασία, την ανάδειξη και τη δημιουργία βιώσιμων δημόσιων χώρων, όπως ταιριάζει σε μία σύγχρονη πόλη όλων των κοινωνικών ομάδων και θα δημιουργήσουν συνθήκες τέτοιες ώστε να έλθουν σε μία ισορροπία η υγεία μας, η εργασία μας, η καθημερινότητα μας και η ψυχαγωγία μας.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!