Τη βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του επίτιμου προέδρου της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών Χρήστου Λαναρά εκφράζουν το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και προσωπικά ο δήμαρχος Νίκος Βαΐτσης.

Το δημοτικό συμβούλιο συνήλθε σε έκτακτη, δια περιφοράς, συνεδρίαση και, αφού έλαβε υπόψη του την πολύπλευρη προσωπικότητα του εκλιπόντος, ο οποίος αποτέλεσε τον μακροβιότερο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, την προσφορά του στη διατήρηση των πολιτιστικών στοιχείων και της πολιτισμικής παράδοσης των Τζουμέρκων, καθώς και τη συμβολή του στον αγώνα για την αποτροπή κατασκευής μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων στα ποτάμια των Τζουμέρκων, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στους οικείους του και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή κατά την πρώτη μετά την κηδεία του τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Ο Χρήστος Λαναράς ήταν ο μακροβιότερος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών και η αγάπη του για τα Τζουμέρκα αποτελεί παράδειγμα για όλους όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά. Θα τον θυμόμαστε για τη συμβολή του στη διατήρηση της πολιτιστικής μας παράδοσης, αλλά και για τους πολυετείς αγώνες του ενάντια στην κατασκευή φραγμάτων στα ποτάμια των Τζουμέρκων. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», αναφέρει σε δήλωσή του ο Ν. Βαΐτσης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους του εκλιπόντος.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!