Ανακοίνωση από του Σωματείο Εμπορουπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων αναφέρει: Κυριακές, υπερωρίες και Καθαρά Δευτέρα ανοιχτά, να ματώνουν οι εργαζόμενοι και να αυξάνονται τα κέρδη των αφεντικών!

Η καθαρά Δευτέρα είναι αργία! Η εργοδοσία αξιοποιεί για ακόμη μια φορά το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που της έχουν εξασφαλίσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, όπως και την απουσία κλαδικών συμβάσεων. Στόχος της να επιβάλει εργασία, όλες τις μέρες της εβδομάδας, ακόμα και στις αργίες, με ό,τι όρους θέλει.

Δεν θα τους περάσει!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουμε δικαίωμα στην ξεκούραση, να περνάμε τις γιορτές και τις αργίες με τα παιδιά, την οικογένεια και τους φίλους μας. Δεν τις χαρίζουμε στα αφεντικά. Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο να μας ξεζουμίζουν 365 μέρες το χρόνο, για να μετράνε αυτοί κέρδη κι εμείς τσακισμένα κορμιά. Φτάνει πια με το «δουλειά όποτε και όσο θέλουν οι εργοδότες»!

Το υπουργείο εργασίας, που με τόση ευκολία μεταθέτει την Πρωτομαγιά για την Τρίτη του Πάσχα, να πάρει τώρα απόφαση έτσι ώστε να μην ανοίξει κανένα κατάστημα την Καθαρά Δευτέρα!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Κανένας μόνος! Επικοινώνησε, οργανώσου στο σωματείο σου, εκεί είναι η δύναμη μας! Να παλέψουμε για ζωή με δικαιώματα, για ζωή που μας αξίζει!

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!